De eerste inschrijvingen voor de boekpresentatie komen ons tegemoet.

8 juni 2018

In mijn eigen omgeving (ik woon in Oostrozebeke, West-Vlaanderen) krijg ik meerdere keren de opmerking: "Hoe geraak ik daar?" En dus besluit ik maar om een bus in te richten, vanuit Oostrozebeke. Gratis.

 

Ik bedenk me dat het misschien ineens handig is om op die manier een tussenstop in Gent en Antwerpen in te lassen, waar we andere Belgische liefhebbers voor de boekvoorstelling oppikken, en maak meteen een mogelijkheid vrij om zich daarvoor in te schrijven op deze site ("Schrijf je in" ---> boekpresentatie ---> gratis bus vanuit België). Van 11 tot 14 uur is iedereen vrij in Rotterdam. Voor een heerlijk terrasje of een bezoek aan de gezellige kleurrijke zaterdagmarkt net buiten de bibliotheek.

Zondag komen we samen bij een vriend van Jacqueline, die ons wegwijs zal maken om ook via social media (facebook, instagram) extra publiciteit aan te maken. 

 

We're going social!

10 juni 2018.

We zitten samen voor wat extra inspanningen rond publiciteit met Manoah, onze social media-expert. 

De drukte neemt toe. Morgenavond hebben we een radio-interview bij een lokale zender in Rotterdam.

Alles krijgt vorm.

15 juni 2018

Twee weken scheiden ons nog van de boekpresentatie. We hebben het gevoel dat we netjes op schema zitten.

De proefdruk van het boek op ware grootte is intussen een feit - we klokken af op 181 pagina's.

Er worden me twee proefversies doorgestuurd. De eerste is op losse A4 bladen, maar wel al in ware grootte, waardoor ik kan afleiden dat het boek 181 pagina's zal tellen. Ik neem het grondig door. Soms vind ik muggenziften weleens leuk, zeker als het de laatste hand leggen is aan een project waar ik 15 maand aan werkte.

In totaal haal ik er toch 6 aanmerkingen uit, die ik aan de uitgeverij doorsein. Nu is het wachten op een proefexemplaar - de eerste keer dat ik het boek in handen zal kunnen houden...

Intussen hebben we ons wat proberen kenbaar te maken op sociale media, voornamelijk bij mensen uit de omgeving Rotterdam, met een spiritueel profiel. Aafje laat ons weten dat ze ook een Facebook-berichtje kreeg. Haar woonplaats nabij Rotterdam matcht met de ene voorwaarde, dat weten we dan wel, maar vanaf nu mogen we ook met zekerheid stellen dat ze ook een spiritueel profiel heeft. Of twijfelden we daar nog aan?

Als gevolg van deze inspanning sijpelen nieuwe inschrijvingen binnen.

Ik spreek met Aafje en Jacqueline af om nog een laatste keer samen te zitten en af te stemmen, op zaterdag 23 juni. Welke achtergrondmuziek brengen we voor en na de voorstelling? Hebben we een fotograaf? Iemand die filmt? Nodigen we pers uit? Ik heb alvast een betrouwbaar adres bij de hand van een bedrijf dat palmbomen verhuurt. Een beetje groen in het Bibliotheektheater zal mooi contrasteren met de rode zitjes. 

Wat een toeval dat het verhuren van palmen tot mijn beroepsactiviteiten behoort. :)  Fijn. De bestelwagen staat klaar.

Tot slot hier even de interviewfragmentjes meegeven uit het radioprogramma van afgelopen maandag. Het was best een hartelijk interview bij Agnes, die het wekelijks programma 'Kunst en cultuur' presenteert op Lokale Omroep Krimpen. Doordat Agnes een buurvrouw is van Aafje, was een deal voor dit interview snel gemaakt. Veel luisterplezier!

Radiofragment 1 - Lokale Omroep Krimpen
00:00 / 00:00
Radiofragment 2 - Lokale Omroep Krimpen
00:00 / 00:00
Radiofragment 3 - Lokale Omroep Krimpen
00:00 / 00:00
Radiofragment 4 - Lokale Omroep Krimpen
00:00 / 00:00
Radiofragment 5 - Lokale Omroep Krimpen
00:00 / 00:00

Het wordt magisch...

26 juni 2018

Vier dagen resten ons nog van de boekpresentatie. Een heerlijke uitstap aan de mooiste stad van Nederland - ik citeer één van de twee co-auteurs :) - hoeft op 30 juni niet alleen samen te gaan met een terrasbezoek, sightseeing of een museum, nee, er kan die dag dus ook een interessante boekpresentatie meegepikt worden.

Want op dit ogenblik geef ik toch nog graag even mee dat de zaal voor beide voorstellingen (14.00u en 15.30u) nog maar voor de helft gevuld is. Schrik je dus niet af om alsnog in te schrijven (zie "schrijf je in!" ---> tabblad bovenaan). 

We hebben ook een goochelaar aan de boekpresentatie gekoppeld. Joop is zijn naam en hij maakt ons programma compleet!

 

Hierbij nog maar even het volledige programma:

Goochelaar Joop verrrast alle bezoekers aan het portaal van het Bibliotheektheater, door er "Ik 2.0" te lezen vanop een onzichtbare stoel...

Daarna volgt een inleiding door Jitske Kingma (uitgeverij Elikser bv) en breng ik de presentatie van het boek.

Goochelaar Joop neemt daarna nog een twintigtal minuten entertainment voor zijn rekening en tenslotte zal er geëindigd worden met de mogelijkheid om het boek aan te kopen en/of te laten signeren.

Dit wordt een programma dat maximaal anderhalf uur duurt en aanvangt om 14.00 uur en om 15.30 uur.

Zeker het vermelden waard zijn ook volgende aantrekkelijke promo-stunts:

- Het boek wordt die dag aan 15,00 euro aangeboden, in plaats van 18,50 euro.

- Er worden 2 x vijf pakketten verloot onder alle aanwezigen met "het volledige oeuvre van de schrijver" ;) (zijnde het boek "De Zoo" en "Ik 2.0").

Een heerlijke afwisseling kan dit worden, prima in te lassen in een fijn dagje Rotterdam. 

Het enige wat je nu te doen staat, is "schrijf je in!" hierboven aanklikken. De rest wijst zichzelf uit...

Gelanceerd!

4 juli 2018

Op 30 juni konden we iedereen die verkoeling zocht vanop de Rotterdamse terrasjes ons boek toelichten. Het prachtige Bibliotheektheater was het unieke decor voor de presentatie van "Ik 2.0". Nu pas zijn we definitief gelanceerd...

Het kind is geboren, de druk is van de schouders. Het was een hectische periode, en vanaf nu staat de focus voortaan helemaal op het boek zelf. Gisteren was er al een eerste reactie binnen van Froukje, één van de aanwezigen zaterdag. Ik besloot meteen om een extra tabblad aan te maken: "Recensies". Laat dit een oproep zijn aan iedereen om een eerlijke recensie te schrijven - de mening van anderen hoort zeker ook thuis op deze website. 

We hopen dat de boekhandels snel een link van het boek op hun website aanbrengen. Wij doen het nog lekker op de ouderwetse manier, getuige hiervan de foto van Aafje die het boek met de nodige charme aan de man brengt. Niet zonder succes want ze staat ver boven Jacqueline en ikzelf wat betreft "persoonlijke verkoop". Een inhaalbeweging dringt zich op...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intussen zien we de inlassing van het boek op de diverse boekhandel-sites evolueren. Bol.com beet de spits af, door al meteen het boek één dag later "in huis" te beloven. We belonen hen door een link op onze homepagina te plaatsen. Andere sites doen het rustiger, ofwel ontbreekt nog de kaftfoto, ofwel komt het woord "reserveerbaar" te voorschijn. Deze kinderziektes zijn volgende week hopelijk allemaal van de baan, want we hopen natuurlijk dat iedereen dit boek nog tijdig kan bestellen alvorens op vakantie te vertrekken. Aan allen dan ook een welgemeende vakantie toegewenst!